Business

Her er vores bedste råd til en nemmere hverdag

Virksomhed

Gloria Mundi Care ApS

Telefon

51 15 01 10

E-mail

info@gmcare.dk

Webside

https://dk.gloriamundicare.com/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. april

Senior eller menneske med handicap?

Vi mennesker har hver især noget, vi går og bakser med, og på samme måde opleves dette forskelligt fra person til person. Hvad vi dog kan finde konsensus om er, at det kan være særligt udfordrende at være af fremskreden alder, hvor ens lange tid på jorden sætter sine spor og kroppen ikke kan det, den engang kunne. Ligeledes kan det være svært at leve med et handicap eller funktionsnedsættelse i en eller anden grad uanset alder. Heldigvis er der gang i udviklingen og innovationen rettet mod mennesker, der har brug for en ekstra hånd i hverdagen, og hvis du læser med videre i artiklen, kan du finde inspiration til, hvordan det bliver lidt nemmere.

Hjælpemidler

Som beskrevet er det blevet nemmere at være et aldrende eller et handicappet menneske, da der indtil nu (og heldigvis fortsat) er blevet udviklet og opfundet mange og alsidige hjælpemidler. Heriblandt finder man de elektroniske hjælpemidler , som kommer i et utal af former og størrelser, men også mange forskellige funktioner. Dette kunne eksempelvis være simple hjælpemidler i form af et ur og en kalender til demensramte eller et toilet med mange forskellige funktioner for at lette et toiletbesøg. Man kan altså finde hjælpemidler, der assisterer en i det daglige, men dertil kan man også få terapeutiske, stimulerende eller på anden måde hjælpsomme midler til enten en selv eller en pårørende.

Hjælp til at hjælpe sig selv

Nogle gange kan det være udfordrende at acceptere, at man efterhånden tilhører gruppen af seniorer, eller at man har et handicap, og i forlængelser heraf kan det være svært at indrømme, at man har brug for hjælp dertil. Det hjælper nemlig på selvtilliden at føle sig selvstændig og selvhjulpen, hvilken man dog som oftest - men også alt afhængig af sin tilstand - kan fortsætte med at være. Hertil kan man forsøge at kortlægge sine fysiske og psykiske evner, sine behov og sine udfordringer for at finde ud af, hvad man selv kan - og hvad man har brug for hjælp til at kunne. Denne hjælp kan komme fra pårørende eller fra kommunal side, men et godt råd er at tage imod den hjælp, man ikke kan undvære.

Vær åben

Nogle tilstande eller handicaps er tydeligere end andre og som sagt kan det være svært at forholde sig til sin alder eller sit handicap. Man skylder dog sig selv at være åben omkring sin tilstand, sådan at man ikke fornægter virkeligheden eller fornægter andre at have forståelse for sig. Det er nemmere sagt end gjort, men det er forsøget værd.