Business

Jobsøgningen i Aalborg er igen stigende efter stor nedgang under Coronakrisen!

Virksomhed

Adecco

Webside

https://www.adecco.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 17. august

Søger I medarbejdere i Aalborg?

Coronakrisen har gjort 200.000 danskere ledige - og selvom det logisk set, ville medføre en stor stigning i jobsøgningen, har det ikke været tilfældet i de seneste måneder - antallet af jobsøgende er indtil nu faldet trods øget ledighed.

Men nu ses der igen en stor aktivitet blandt de jobsøgende - krisen er på mange måder afværget, og det har givet flere blod på tanden - herunder både arbejdsgivere og jobsøgende.

Hvad betyder det for dig? Er du jobsøgende er det nu, du skal sætte din søgning ind, og er du arbejdsgiver er det samtidig også nu, du skal søge efter nye, dygtige medarbejdere - og måske kan et rekrutteringsfirma hjælpe dig videre i den process?

Jobsøgningen er igen stigende

På trods af en støt stigning i ledigheden, har der under Coronakrisen været færre aktivt jobsøgende end før krisen. Det kan skyldes flere parametre, og det er set i bakspejlet stadig svært at forstå. Først og fremmest kan den faldende jobsøgning skyldes et hak i motivationen hos de jobsøgende. Samtidig fjernede man under krisen beskæftigelsesindsatsen, som fra fagforeningernes side sikrer, at folk løbende søger jobs, når de er arbejdsløse og på dagpenge. Samtidig har der i medierne været stor snak om de mange afskedigelser der er blevet foretaget under Coronakrisen, hvilket har skabt en frygt og opfattelse af, at der ikke har været nye jobs at søge. Men den antagelse har været helt forkert - der har bare i Aalborg været hundredvis af ledige jobs under Coronakrisen. Ikke desto mindre er denne antagelse slået til jorden - og der er nu tusindvis af ledige og kvalificerede aalborgensere der er aktivt jobsøgende.

Få hjælp til rekruttering af nye medarbejdere

Er du arbejdsgiver i Aalborg er det derfor nu, du skal søge efter nye medarbejder. Paletten af kvalificerede ansøgere er bred indenfor stort set alle brancher, og selvom det betyder masser af dygtige kandidater, kan det samtidig være uoverskueligt. Mange arbejdsgivere modtager nemlig et hav af ansøgninger til deres ledige stillinger, og dét er ikke kun en god ting. Det kan nemlig være svært at finde den helt rigtig medarbejder, med de rigtige kompetencer, når puljen består af flere hundrede potentielle kandidater, med mere eller mindre erhvervserfaring.

Er du arbejdsgiver i Aalborg bør du derfor kigge dig om efter et rekrutteringsbureau, som kan hjælpe dig med rekruttering i Aalborg. Et rekrutteringsfirma kan komme ind i en allerede igangværende process, hvor I mangler det sidste formalia, inden I ansætter. Men de kan også tage hånd om rekrutteringen allerede fra dag ét, og hjælpe jer med alt fra jobopslag til den færdige kontrakt med jeres nye medarbejder. Ved at bruge et rekrutteringsbureau sparer i først og fremmest tid - men I får også en mere præciseret proces, hvor der er langt større sandsynlighed for, at I finder lige præcis den medarbejder, der kan hjælpe virksomheden mod vækst.