Business

Som nyuddannet kan det være rigtig svært at skrive en jobansøgning. Der findes nemlig ikke noget fag, der hedder ‘den gode ansøgning’, og man lærer ikke i skolen, hvordan man skal skrive en god ansøgning, og hvad der skal med i den.

Virksomhed

Jobido

Webside

https://jobido.io/da/

Annonce Virksomhedsprofil - 22. september

Step-for-step guide til den gode ansøgning

De fleste nyuddannede har kun skrevet jobansøgninger til deltidsjobs på cafeer og restaurantet, og selvom det også er en ansøgning, så er det en stor forskel på, hvad de kræver i en ansøgning, og hvad en virksomhed, der leder efter en seriøs nyuddannet til et fuldtidsjob kræver i en ansøgning. Derfor har vi lavet en guide til, hvordan du step-for-step kan skrive en god ansøgning. Hvis du gerne vil læse mere, om hvad der skal med i en god ansøgning, så kan du læse mere om det på Jobido.io .

Før ansøgningen

Det er vigtigt, at du overvejer hvilket et job, som du leder efter, inden du skriver din ansøgning. Hvis man ikke har prøvet at skulle lede efter fuldtidsjobs før, så kan det være svært at vide, lige netop hvilket et slags job, som man godt kunne tænke sig. Derfor er det en god ide at spørge sig selv: Hvilke arbejdsopgaver vil jeg gerne have? Er jeg villig til at pendle eller flytte? Hvilken branche vil jeg gerne arbejde i? Formelt eller uformelt arbejdsmiljø? Hvis du spørger dig selv om disse spørgsmål, så sikre du dig, at du ikke skriver en masse ansøgninger til jobs, som du i virkeligheden ikke vil have.

Research

Når du er klar over, hvilket job du søger, så er det en god ide at researche. For det første så kan det være en god ide at researche, hvilke virksomheder som passer til det job, som du gerne vil have. Her kan det være en god ide at finde post-it frem og skrive det ned. Derudover så er det også en god ide at researche de forskellige virksomheder, og hvad deres værdier er. På den måde så sikre du dig, at du passer ind i virksomheden, hvis du har nogle af de samme værdier. Derudover så er det også en god ide at overveje, hvilke kompetencer du selv har i denne fase. Du kan for eksempel skrive dine kompetencer ned som ord på post-its. Så sikre du dig nemlig at du ikke glemmer dem.

Skriv ansøgningen

Først når du har gjort de tidligere steps, så er du klar til at skrive din ansøgning. Heldigvis så skulle du tidligere steps gerne have gjort det nemmere for dig at skrive din ansøgning, fordi du ikke længere er helt på bar bund, når du sætter dig foran din computer.