Business

Vi har alle prøvet at stå i en situation, hvor vi er nødsaget til at søge nogle jobs. Det kan enten være fordi, at man er nyuddannet og skal ud og have skaffet sig sit første job eller fordi, at man søger at skifte arbejde efter en periode på en arbejdsplads.

Virksomhed

Alphatrad Denmark

Webside

https://alphatrad.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 12. januar

Svært ved at sælge dig selv i jagten på drømmejobbet? Her er 3 gode råd til den gode jobansøgning

Uanset hvad årsagen måtte være, så er der rigtig mange, som vælger at søge jobs igennem opfordrede stillinger. Og for at søge disse stillinger er det påkrævet, at man sender en jobansøgning.

Der er dog rigtig mange forskellige holdninger til jobansøgninger samt hvad der burde indgå i en god jobansøgning. I denne artikel mener vi ikke, at der findes en tjekliste, som man kan krydse af med ting, som burde indgå i en jobansøgning – men at det i højere grad handler om den værdi, man kan bringe ind i stillingen, samt at man giver et godt billede af, hvem man er som kollega.

Fokuser på hvordan du skaber værdi i stillingen

En af de absolut vigtigste ting, som man skal have i baghovedet, når man skriver en jobansøgning, er, at man skal skrive, hvordan man skaber værdi i den givende stilling. Den fejl, som mange begår, når de skriver en jobansøgning, er, at de bruger en hel side på at skrive præcis det, som arbejdsgiveren gerne vil gøre – ligesom alle de andre jobsøgere.

Det nytter ikke noget, at man skriver, at man kan alt det, som der bliver efterspurgt i jobopslaget, for det skriver alle de andre også, og derved skiller man sig ikke ud.

Brug i stedet sin energi på at skrive, hvordan du skaber værdi for virksomheden og hvordan du kan medvirke til at virksomheden enten tjener penge eller reducerer dens omkostninger. Man skal huske på, at der er en grund til, at de søger at ansætte en ny medarbejder – nemlig at tjene penge.

Vær dig selv

Derudover er det også utroligt vigtigt, at man er sig selv i en jobansøgning og ikke mindst beskriver hvordan man er som kollega.

Arbejdsgivere søger ikke kun mennesker, som er kompetente, men også mennesker, som passer ind i den kultur, som der er på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt at du beskriver, hvordan du er som menneske, dine interesser, samt hvad der motiverer dig i din hverdag.

Din personlighed kan ofte være det, der skinner igennem og det, som skaber jobsamtalen og endeligt jobbet.

Brug oversættelse til dine udenlandske jobansøgninger

Når man søger jobs i internationale stillinger eller i udlandet, så kan man ofte komme på dybt vand, da man skal ud at skrive en ansøgning på et sprog, som ikke er et eget.

Derfor kan det være en fordel for dog at få oversat eller korrekturlæst din ansøgning inden du sender den afsted. Til dette kan man med fordel benytte freelanceres eller oversættelsesbureauer som Alphatrad .

Lad dig inspirere af denne artikel for at skrive en jobansøgning, som vil imponere din kommende arbejdsgiver.