Business

Det kan være lidt af en jungle at finde en lejlighed.

Virksomhed

BoligPortal

Webside

https://www.boligportal.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 14. august

Tips og tricks til dig der skal til at søge lejlighed

Et nyt skoleår starter så småt, om det er på gymnasierne, universitetet, akademi eller noget helt fjerde - og du mangler en bolig. Derfor skal du læse med her.

Start med at undersøge dine forventninger

Det er et godt udgangspunkt, hvis du starter med at kigge indad. Det handler nemlig om at afstemme forventninger, inden du begynder at kigge på bolig. Du bør først og fremmest spørge dig selv, om hvad du har råd til. Hvad har du råd til at betale i husleje, når du kigger på dit budget? Hvad har du råd til at skulle betale i månedlige udgifter, så som aconto varme, vand og el? Hvad med internet og licens? Hvad med depositum og forudbetalt husleje? Der er nemlig et hav af forskellige udgifter, når det kommer til bolig - især hvis det er en lejebolig. Derfor bør du kigge på, hvad du har råd til, hvad er dit maks beløb på alle udgifter?

Derefter kan du matche det med dine forventninger til en bolig. Har du råd til at finde en ledig lejebolig inde i centrum af Aalborg? Har du råd til at det skal være din egen lejlighed med to værelser, eller skal det være en étværelses eller måske blot et lejet værelse? Pris er meget påvirket af størrelse og beliggenhed. Derfor bør du kigge på markedet ud fra dine behov og din økonomi. Lav en liste med ting, som du kan gå på kompromis med. Det er for eksempel den centrale beliggenhed, en ny renovering eller en altan.

Sådan finder du nemmest en lejebolig

Et godt tip er at starte din boligsøgen ved at spørge din omgangskreds. Det er gratis, og der er mulighed for at være heldig, hvis “nogle kender nogle, der kender nogle”. Ofte er det dog ret risikabelt at sætte sin lid til dette. I stedet kan det være klogt at benytte sig af en boligportal. Det kan for eksempel være boligportal.dk eller en af de mange andre online portaler med boliger, der findes i Danmark. Her kan du søge efter bolig ud fra dine krav. Det kan være krav til beliggenhed, krav til størrelse og selvfølgelig krav til lejebolig. Det kan til gengæld også være emner som, hvor længe lejen gælder, om den er tidsbestemt eller ubestemt. Det kan også være noget med de faciliteter, der kommer med, om det for eksempel er muligt at vaske tøj i samme bygning, eller om du skal på vaskeri. Det kan også være noget som indkøbsmuligheder, skoler, institutioner, skov, natur, hvad og meget mere. Måske du bare gerne vil have en altan eller en gårdhave? På en online boligportal kommer du i direkte kontakt med de forskellige udlejere der er på markedet, og ofte gøres der meget for at sikre, at det hele er reelt, så ingen bliver snydt.

Husk at kende reglerne

Selvom det bør være oprigtigt at leje en bolig, kan du desværre også blive snydt. Derfor er det godt at kende til dine rettigheder, inden du overfører penge til en potentiel lejer. Du bør blandt andet kende til, hvor meget du skal betale i depositum ifm. lejebolig. Hvad er maksimum beløbet du må overføre, hvis vi spørger lejeloven? Det samme gælder forudbetalt husleje. Eller hvad din udlejer må tage af dit depositum, når du en dag igen flytter derfra? Hvordan skal du efterlade boligen? Ikke mindst kan du blive klogere på, hvordan du læser en lejekontrakt. Det handler om, at du bør være velforberedt på at leje en bolig. Det handler om at være klog på det hele, så du gør, hvad der er bedst for dig selv, og så du ved, hvorfor tingene er, som de er. På den måde skaber du bedre gennemsigtighed og forståelse for din situation og din udlejer.