Business

Det er ikke som sådan svært at vælge de rigtige dæk til din bil. Ikke hvis du iagttager de gældende lovkrav til dækmønstrets tykkelse og er opmærksom på, hvornår du må bruge vinterdæk. Når det så er sagt, er der alligevel nogle forskelle på dæk, der er til at føle på, som kan gøre valget en smule sværere. Fx kunne det være, hvordan dækket klarer sig, hvad bremselængde og støjniveauet angår.

Virksomhed

Autopartner

Webside

https://www.autopartner.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 24. marts

Tips: Vælg de helt rette dæk til din bil

Bremselængden er ikke den samme ved alle bildæk

EU har en mærkningsordning, du kan bruge til at finde de rette dæk til din bil. Ordningen gør det muligt at se, hvor hurtigt bilen bremser på våde veje. Dette ved at placere dæk i én af flere kategorier – fra kategori F til A. Dæk i kategori A giver den korteste bremselængde, så det er selvfølgelig dem, der er at foretrække til din bil. Kort bremselængde gør det lettere at afværge, at trafikulykker sker.

Du kan nemt se, hvilke bildæk støjer mindst

Har du bolig ud til en stærkt trafikeret vej, er du sikkert godt træt af biler, der støjer. Hvis du ønsker at være med til at bidrage til en positiv omstilling, kan du vælge dæk til din bil, der er lydsvage. Også her bliver EU-dækmærket aktuelt, da dæk mærkes med én af tre lydklasser: A, B og C. Støj bliver her målt i decibel, og A er det laveste støjniveau. Så det er faktisk nemt at se, hvilke dæk støjer mindst.

Hav mere dækmønster tilbage, end hvad du mindst skal have

Dækmønstret og dets tykkelse blev nævnt tidligere – hvad gælder så her? Ifølge dansk lovgivning skal mønstret være mindst 1,6 mm, men for din egen skyld burde du have et tykkere dækmønster. Hvis du kan se, at dine dæk er ved at være slidte, var det klogt at få nogle nye dæk sat på. Får du det gjort på et bilværksted, kan du få valgt dæk til din bil, der tåler belastningen, de møder under kørsel.

Kend hastighedskoden på din bils dæk

Er du typen, der kan lide at køre hurtigt, skal du vide, at dækkene holder til det. Dæk kommer med hastighedskoder, der gør det muligt at se, hvor hurtigt du maksimalt må køre med dækkene på din bil. Kører du hurtigere, end hvad hastighedskoden viser, du må, så risikerer du, at dækket sprænger i luften. Markedets gængse dæk klarer selvfølgelig meget – men kend dine grænser med sikkerhed.