Business

Tømreren og snedkeren, Peter, kører hver dag rundt i de nordjyske byer og udskifter vinduer. Er vinduerne utætte, bliver varmeregningen nemlig også skyhøj. Derfor er der mange penge at spare ved at udskifte gamle og utætte vinduer. Her fortæller tømreren, hvordan du kan undersøge, om vinduerne i din bolig er tætte. Til det skal du enten bruge et lys, et stykke papir eller blot din hånd. Læs mere om, hvordan du gør, lige her.

Virksomhed

Havremarkens Tømrerforretning

Webside

https://hmtf.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 20. august

Tømrer/snedker fra Fjerritslev: ”Dine penge fosser ud ad dine gamle vinduer”

Peter Christensen fra Fjerritslev (Jammerbugten) lever af blandt andet at udskifte vinduer gennem sit firma, Havremarkens Tømrerforretning.

Tømrer og snedker: Gamle vinduer slider på pengepungen

Hver dag kører Havremarkens Tømrerforretning fra Fjerritslev og omkring Brovst, Blokhus og Aabybro . Her sørger han for, at det ikke kun er gråspurvene, der holder varmen i vintermånederne.

Dine gamle vinduer er nemlig ikke kun slidte at se på. De slider også på pengepungen, når varmeregningen skal betales.

Peter forklarer: ”Hvis du udskifter dine gamle vinduer til lavenergivinduer, som er ordentlig tætnet, kan du spare en stor sjat på varmeregningen. De gør nemlig isoleringsevnen væsentligt højere. Rent ud sagt, fosser dine penge ud ad dine gamle vinduer.”

Derfor vil en udskiftning af gamle vinduer nemt kunne tjene sig selv ind igen.

Sådan ved du, at dine vinduer er utætte

Kan du se, at der er utætheder i vinduets fuger, så ved du, at det er utæt. Men selvom dine vinduer ikke umiddelbart ser slidte ud, kan de godt være utætte.

Er i tvivl om, dine vinduer er utætte eller ej?

Her får du et par tips fra tømreren og snedkeren om, hvordan du kan tjekke det.

•Du kan stille et lys i vinduet og tjekke, om flammen bevæger sig. I så fald kommer der luft ind, og så slipper der også varme ud.

•Åbn vinduet, læg et stykke papir i klemme i vinduet, og luk det derefter helt. Kan du nu let hive papiret til dig, er vinduet utæt.

•En dag det blæser meget, gør du din hånd våd og holder den op foran vinduet. Du kan nu på din hånd mærke, om vinden trænger ind.

Hvilket udfald fik dit tjek? Er dine vinduer utætte? Så er der helt sikkert penge at spare på varmeregningen – udskiftning af vinduer og døre i Jammerbugt klarer Havremarkens Tømrerforretning.

Det er sjældent, at det lykkes nogen at få gråspurvene til at sige ja til at dele varmeregningen. Så bor du i nærheden af Fjerritslev, Brovst, Blokhus eller Aabybro, så kan du jo give Peter et kald.