Business

Magnoliatræer er magiske i deres tidlige blomstring, der ofte er det første tegn på, at foråret er på vej. De pynter året rundt - fra marts til april med dets smukke blomster i hvide, lyserøde og gule farver, hvorefter træet står smukt med sine krogede grene og grønne blade. En magnolia er en fryd for året uanset, hvornår på året du møder eller planter det.

Virksomhed

Gug Planteskole

Adresse

Indkildevej 17, 9210 Aalborg SØ

Telefon

+45 98 14 08 58

E-mail

gug@gugplanteskole.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 2. august

Trend: Magnoliaer er de nye japanske krisebærtræer

Magnolia er faktisk en af de ældste planteslægter og fossile fund, da den har eksisteret mere end 100 millioner år. Det er derfor ikke en flot plante men en plante, der vidner og påminder os om forhistoriens mennesker og landbrug.

Magnolias mange mirakler

I dag eksisterer der mere end 100 forskellige sorter, hvoraf man i det danske klima oftest ser de løvfældende typer, da de trives bedst. Går du med en drøm om at plante magnolia kan man blandt andet finde en magnolia soulangiana, hvis tulipanlignende hvide/rosa blomster er en fryd for øjet. Busken kan blive helt op til 6 meter høj og 4 meter bred, hvorfor der er masser at se på og glæde sig over. En anden sort, du let kan plante i egen have, er magnolia susan, der er en mellemstor busk af grønne blade, grene og store, slanke tulipanlignende blomster i lilla. Den tredje sort er magnolia stellata, som også er en mellemstor busk, hvis hvide, stjerneformede blomster dufter let. Bladene er matgrønne og har en bølget kant, der adskiller den fra sin sort.

Pleje og pynt

Det er let at blive tryllebundet af magnoliaer, som busk såvel som træer, og de er alle forholdsvis lette at passe, hvis blot du husker på at beskære dem i det tidlige forår og gøde dem i det sene, såfremt de vokser sig for store.

For i modsætning til mange andre planter, kan din magnolia nemt vokse sig store og smukke. Du bør derfor vælge din magnolia med omhu og ud fra, hvor meget plads du har til rådighed og ønsker, at din magnolia skal optage i haven. Så slipper du for jævnligt at beskære dens smukke grene og blomster, men kan blot nyde den. Skulle det alligevel blive nødvendigt for dig at beskære din magnolia, kan du med fordel gøre det i solskin, da det giver træet eller busken de bedste vilkår for at hele sine afskårne ender.

Grenene kan du passende tage med indenfor og nyde, så længe de holder, i en vase med vand, så de danner en smuk buket. På den måned kan du få glæde af din magnolia inde såvel som udenfor.

Leder du efter magnolia træ eller busk i Aalborg eller omegn, er der rig mulighed for at finde flere forskellige sorter hos området planteskoler.