Business

Der er kommet prestige over at tage en universitetsuddannelse i dag, så derfor er det noget, som rigtig mange unge vælger at gøre. Men det betyder ikke, at det er den bedste løsning for alle.

Virksomhed

Workgreen

Webside

https://www.workgreen.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 18. december

Uddannelse til dig, der kan lide friluftslivet

Den rette uddannelse for dig er den, hvor du føler dig bedst tilpas, og hvor du synes, at arbejdet og indholdet er mest interessant. Hvilken uddannelse skal du tage, hvis du er glad for åben himmel over hovedet?

Landbrugsuddannelsen

Landbrugsuddannelsen er et bud på en type uddannelse, som du kan tage, hvis du er en af de mange, der til enhver tid ville vælge praktisk, udendørs arbejde til fordel for at sidde lænket til et skrivebord og en computer.

Men hvilke uddannelser og jobs er der indenfor landbruget? Mange tror, at det er forholdsvist ensporet at læse til landmand. Men der findes flere forskellige uddannelsesretninger, videreuddannelser og dermed også jobmuligheder indenfor landbrug. Du kan f.eks. blive jordbrugsteknolog eller landbrugskonsulent. Så undersøg det nærmere, hvis du kunne forestille dig et job med planteavl, dyreavl eller store landbrugsmaskiner.

Gartneruddannelsen

Et andet bud kunne være en uddannelse som gartner, hvor du får mulighed for at arbejde med avl og pleje af planter dagen lang. Lyder det som en drøm? Også her findes der flere jobmuligheder, end mange forestiller sig, så undersøg på det. Måske kan du finde en retning, der passer perfekt til dig og til dine præferencer.

Du kan f.eks. få job:

-På planteskoler og i havecentre

-I gartnerier

-I landbruget

-Eller i blomsterbutikker

Og det er ikke nødvendigvis ren plante-pleje, som du kommer til at arbejde med. Du kan i høj grad også komme til at arbejde med kundeservice og rådgivning eller med teknik og IT i dit daglige arbejde.

Find dit fokus

Landbrugsuddannelsen og gartneruddannelsen er bare to muligheder indenfor mange, hvor du kan få mulighed for at arbejde i og med naturen. Hvis du er typen, der godt kan lide at nørde lidt med tingene, så kan en naturfaglig uddannelse på universitetet være en oplagt mulighed. Hvis du er glad for formidling, kan du undersøge muligheder for at tage en uddannelse til naturvejleder. Eller det kan være, at du skal kigge på en ingeniøruddannelse med fokus på udendørsarealer som f.eks. skove eller parker.

Det vigtigste er, at du sørger for at vælge en uddannelse, som kan skabe ro, glæde og engagement hos dig.