Business

Du kan tage din studentereksamen på et studenterkursus.

Virksomhed

Studenterkursus

Webside

https://studenterkursus.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 8. oktober

Vil du tilbage på skolebænken?

Der findes et utal af muligheder i livet, hvad angår både job og uddannelse. Det er ikke altid nemt at finde hoved og hale i, og nogen gange er man nødt til at prøve ting af, før man enten kan afkræfte eller bekræfte, at man er i gang med det rigtige i livet. Andre gange kan man have følt i flere år, at man er det rigtige sted, men pludseligt er der noget, som trækker en i en helt anden retning.

Måske har du været kok i mange år, måske har du prøvet lidt af hvert, som ikke føltes helt rigtigt, eller måske trænger du blot til forandring. Uanset årsagen bag, så det kan det være grundlaget for, at du vælger at tage et studenterkursus.

Et studenterkursus er for alle

Et studenterkursus er det samme som det almene 3 årige STX. Dog tages uddannelsen på blot 2 år i stedet for de 3 år, hvilket altså betyder, at man vil få sin studenterhue hurtigere. Man kunne fristes til at tro, at en 2-årig stx uddannelse vil betyde, at man ikke opnår de samme kompetencer, som man ville, hvis man havde taget en 3 årig uddannelse. Dette er dog ikke tilfældet, da man faktisk opnår de helt samme kompetencer på et studenterkursus, og derfor er et studenterkursus også til gavn for personen, som ikke er tvivl om, hvad han eller hun vil.

Derudover er et studenterkursus netop en fordel for den, som ikke kommer direkte fra folkeskolen, men derimod eksempelvis har holdt sabbatår eller arbejdet i stedet for. Her vil der nemlig være mulighed for at møde en masse forskellige mennesker med lige så forskellige baggrunde, som alle har hver deres at byde ind med.

Høj faglighed

På et studenterkursus oplever man ofte, at der er en høj faglighed samtidig med, at der er stort fokus på læring og dannelse. Eleverne på et studenterkursus er ofte særdeles målrettede og dette er til gavn for både de medstuderende og klassen, som dermed er gode rammer for læring og udvikling. Derudover er der også rig mulighed for at danne relationer for livet, da man i tæt sammenhold med ens klassekammerater arbejder på at nå disse mål hver eneste dag. På det faglige plan gavner det ligeledes miljøet i en klasse på et studenterkursus, at ens klassekammerater kommer fra flere forskellige baggrunde og har flere forskellige mål. Det betyder nemlig, at man kan trække på hinandens faglighed og viden, og dette er blot med til at udvikle en endnu mere.

Hvis det er tid til, at du skal tilbage på skolebænken, så er der rig mulighed for at læse mere om eksempelvis optagelseskrav til studenterkursus, og hvordan tilmeldingen foregår på et studenterkursus.